Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Fokken anno 2016 en de juridische gevolgen

19 januari 2016 @ 20:00 - 22:30

€ 17.50

Het is van groot belang dat een fokker bekend is met de geldende wet- en regelgeving en dat een fokker de consequenties van de keuzes die binnen de fokkerij worden gemaakt, kan overzien.

In 2015 riep een record aantal fokkers de hulp van Recht voor de Rashond in. Vele kwesties konden met behulp van Recht voor de Rashond buitengerechtelijk worden afgedaan, een steeds groter aantal zaken eindigt onder leiding van Dier en Recht echter in de rechtszaal. Daarbij wordt media aandacht niet geschuwd. Veel fokkers zwichten bij voorbaat voor de druk die zij ervaren wanneer zij aansprakelijk worden gesteld en dat is jammer. We zien een tendens dat steeds meer pupkopers de fokker van hun hond aansprakelijk stellen voor een gebrek bij hun hond dat ze de fokker verwijten maar dat is lang niet altijd terecht.

Ook zien we een toename in het aantal zaken van fokkers die door de overheid in het kader van het Besluit houders van dieren zijn bezocht en een bestuursrechtelijke last onder dwangsom of andere maatregel opgelegd hebben gekregen. Ook hier zijn de eerste successen behaald.

Het is anno 2016 van het grootste belang dat een fokker de fokkeuzes nauwkeurig tegen het licht houdt. Juist in het voortraject kan en moet verwijtbaarheid worden voorkomen. Iedereen wil toch met een gerust hart fokken?

Begin 2016 goed en laat je tijdens de lezing “Fokken anno 2016” op een luchtige manier informeren hoe verwijtbaarheid in de fokkerij kan worden voorkomen en aansprakelijkheid kan worden beperkt. Voor de pauze gaan we in op het voorkomen van verwijtbaarheid, na de pauze wordt aan de hand van praktijkgevallen uitgelegd hoe aansprakelijkheid beperkt kan worden en rechtszaken voorkomen.

Daarnaast worden workshops georganiseerd waar fokkers een op maat gemaakte koopovereenkomst voor de eigen kennel op stellen. Vanwege de persoonlijke begeleiding worden per workshop slechts 8 personen toegelaten. Voorafgaand aan de workshop wordt een model overeenkomst beschikbaar gesteld aan de hand waarvan gewerkt zal worden. Er kan gewerkt worden vanaf een zelf meegebrachte laptop of met een papieren versie.

 

 

Gegevens

Datum:
19 januari 2016
Tijd:
20:00 - 22:30
Kosten:
€ 17.50

Organisator

Recht voor de Rashond
Website:
www.rechtvoorderashond.nl

Locatie

Partycentrum De Schimmel
Stationsweg Oost 243, 3931 EP WOUDENBERG