Koopovereenkomst Rashond

Wij raden elke fokker aan om bij de verkoop van een hond gebruik te maken van een schriftelijke koopovereenkomst. Dit kan veel onduidelijkheid en problemen in de toekomst voorkomen.

Fokkers die honden verkopen of plaatsen op basis van zogenaamde fokcondities of fokvoorwaarden moeten nog meer waakzaamheid aan de dag leggen. Zelfs in het geval van herplaatsingen of het gratis ter beschikking stellen van honden adviseren wij een overeenkomst te gebruiken. Een overeenkomst regelt de verhouding tussen contractpartijen en geeft duidelijkheid over de rechten en plichten van partijen.

Ook dekovereenkomsten moeten juridisch goed in elkaar zitten willen ze rechtens afdwingbaar zijn. Recht voor de Rashond heeft modellen beschikbaard ie via deze site gratis zijn te downloaden. Let wel, dit zijn modellen! Een overeenkomst dient voor elke fokker op maat te worden gemaakt.

Wij krijgen veel vragen wat er wel en niet kan worden opgenomen in het koopcontract. Elk nest, is weer anders en vraagt om haar eigen speciale aanpak. Datzelfde geldt voor dekkingen en herplaatsingen. Er is juridisch veel mogelijk en wij kunnen u behulpzaam zijn bij uw specifieke wensen! Ons kynologisch abonnement geeft u  ondersteuning juist op het gebied van contracten. Het geeft een goed gevoel  wanneer voor ieder nest een optimaal contract is opgesteld!

Geplaatst in Juridisch, Kynologie.