Koopovereenkomst 2.0

Recht voor de Rashond heeft op haar website nieuwe documenten beschikbaar, waaronder een nieuwe versie van de koopovereenkomst. Een grondige update was nodig naar aanleiding van nieuwe wet- en regelgeving en jurisprudentie.

Vertaling
De nieuwe overeenkomst wordt thans door een beëdigde vertaler vertaald in het engels en zal op korte termijn beschikbaar zijn.

Koopoptie pup
Het fokken van een nest rashonden brengt voorafgaand aan de verkoop van de honden hoge kosten met zich mee. Denk daarbij aan de kosten voor de dekking, stamboom, dierenarts- en voedingskosten, gezondheid- en/of gedrag onderzoeken van de pup. Steeds vaker vragen fokkers, ter financiering van deze kosten, een voorschot op de uiteindelijke koopsom van de aanstaande pupkoper. Naar aanleiding hiervan en gezien de problemen die hierbij in de praktijk reeds zijn ontstaan, heeft Recht voor de Rashond ook een “koopoptieovereenkomst” ontwikkeld. In de “koopoptie overeenkomst” worden afspraken schriftelijk vastgelegd waarin onder andere is opgenomen dat koper tegen betaling een optie krijgt op een pup uit een verwachte combinatie.

Overige contracten
Op korte termijn volgen dek-contracten in de Nederlandse en Engelse taal, alsmede een lease-overeenkomst en een overeenkomst waarbij de fokker de hond onder bepaalde voorwaarden plaatst. Iedere overeenkomst kan overigens op maat voor u worden aangepast.

Online seminars
Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan compacte “online seminars” waarin u als fokker kennis kunt nemen van de verschillende juridische gronden die van belang zijn bij het opstellen van overeenkomsten.

Lezing koopovereenkomst 2.0
Op donderdagavond 26 februari 2015 organiseert Recht voor de Rashond in Partycentrum Schimmel te Woudenberg een lezing over de koopovereenkomst 2.0. Tijdens deze lezing zal inhoudelijk worden ingegaan op deze koopovereenkomst. U kunt zich voor deze lezing aanmelden via de website van Recht voor de Rashond (klik hier).

Geplaatst in Juridisch, Lezingen.