Lezingen over het Besluit houders van dieren trekken volle zalen

IMAG0177Gisteravond was het opnieuw “volle bak” tijdens de lezing ‘Besluit houders van dieren’. Het besluit blijft de gemoederen bezig houden!

Bedrijfsmatigheid van fokkers, de vakbekwaamheid en nieuwe fokregels, die overigens ook voor hobbyfokkers gelden, zijn voortdurend onderwerp van discussie. Er was een prima interactie tussen de aanwezigen en vele vragen konden worden beantwoord. Door de soms onduidelijke, of minder concrete, tekst van dit besluit is het niet eenvoudig om te doorgronden welke situatie op wie van toepassing is. Daarbij speelt de gebrekkige en wisselende communicatie rond dit onderwerp ook een grote rol. Conclusie van de avond was wederom dat op basis van de huidige tekst van het besluit het meerendeel van de rashondenfokkers als bedrijfsmatig kan worden aangemerkt.

IMAG0180De overheid communiceert op dit moment dat er geen overgangsregeling bestaat voor hondenfokkers die reeds actief waren ten tijde van het Honden en kattenbesluit 1999. Recht voor de Rashond is van mening dat er op basis van de tekst van het besluit wel degelijk sprake kan zijn van een overgangstermijn.

Recht voor de Rashond heeft de overheid wederom om opheldering gevraagd. Op de site zullen regelmatig updates worden geplaatst wanneer er nieuws is te melden.

De volgende lezing over het Besluit houders van dieren vindt plaats op zaterdag 17 januari 2015 te Woudenberg in Partycentrum Schimmel. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. U kunt zich hier aanmelden.

 

 

Geplaatst in Algemeen, Besluit houders van dieren, Juridisch, Kynologie, Lezingen.